Aanmelden en inschrijven

We geven hieronder uitleg voor de aanmeldingen en inschrijvingen voor het huidige en het komende schooljaar.

Voor inschrijvingen schooljaar  2023 – 2024

Interesse in onze school? Kom zeker een kijkje nemen op één van onze infomomenten of maak een afspraak via mail (directie@freinetschoollille.be)

Omdat de vraag groter is dan het aanbod worden we vanuit de Vlaamse overheid verplicht om met een digitaal aanmeldsysteem te werken voor de inschrijvingen van het schooljaar 2023 – 2024.

Hieronder kan je het tijdspad en de beschikbare plaatsen per geboortejaar terugvinden. Belangrijk om weten is dat kinderen aangemeld kunnen worden van 28 februari (9u) t.e.m. 21 maart (17u)via onderstaande knop/link. Indien er daarna nog plaatsjes beschikbaar zijn kan er natuurlijk ook nog vrij worden ingeschreven na 15 mei 2023. 

Wenst u meer uitleg over het aanmelden? Neem dan zeker ook deze infofiche met o.a. uitleg over de voorrangsroepen, de gehanteerde criteria, … door. 

Capaciteit / Vrije plaatsen

Voor inschrijvingen in het huidige schooljaar 2022 – 2023
We hebben voor het huidige schooljaar nog maar enkele plaatsen vrij.

Wenst u graag een rondleiding? Dat kan! Maak hiervoor een afspraak.

geboortejaar 2020: VOLZET (instappers schooljaar 2022 -2023)

geboortejaar 2019: VOLZET (eerste kleuterklas)
geboortejaar 2018: 1 plaats (tweede kleuterklas)
geboortejaar 2017: VOLZET (derde kleuterklas)
geboortejaar 2016: VOLZET (eerste leerjaar )
geboortejaar 2015: VOLZET (tweede leerjaar)
geboortejaar 2014: VOLZET (derde leerjaar)
geboortejaar 2013: VOLZET (vierde leerjaar)
geboortejaar 2012: VOLZET (vijfde leerjaar)
geboortejaar 2011: 2 plaatsen (zesde leerjaar)

Voor inlichtingen en inschrijvingen kan je op school terecht tijdens de schooluren. Het is wenselijk om vooraf telefonisch (014/880635) of per e-mail (directie@freinetschoollille.be) een afspraak te maken.

Tijdens deze kennismaking vertellen we uitgebreid over  hoe de Freinetwerking in onze school in elkaar zit en is er tijd en ruimte om vragen te stellen. Daarna volgt een rondleiding door de school en kunnen jullie zelf zien hoe het er in onze klasjes aan toe gaat. Na een kennismaking en rondleiding voor de ouders is het zeker ook mogelijk om een kennismakingsmoment te plannen voor jullie kind(-eren). Ook zij krijgen wat uitleg over de werking van onze school en kunnen  een keertje komen meedoen.  Extra informatie kan je ook terugvinden in “Het ABC van de Vlindertuin